وب سرور چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

احتمالا شما جزو افرادی هستید که این سوالات در ذهن شما ایجاد شده؛ وب سرور چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ و چگونه کار میکند؟ ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم که بتونید جواب سوالاتتون رو به سادگی دریافت کنید.

_ با ما همراه باشید.

وب سرور چیست؟

وب سرور ها نرم افزار و سخت افزار هایی هستند که از پروتکل http یا همان hypertext transfer protocol و از پروتکل های دیگه ای هم استفاده میکنه که به درخواست های مشتریان از طریق شبکه جهانی وب پاسخ میده.

وظیفه اصلی وب سرور اینه که وب سایت رو به کاربرانی که برای دیدن سایت درخواست دادند نشون بده. این درخواست از طریق دکمه هایی که در مرورگر میزنید؛ مثل باز کردن سایت، دانلود فایل، پخش آنلاین موزیک و… به سرور انتقال داده میشه و سرور از داده هایی که ذخیره شده استفاده میکنه تا به درخواستتون پاسخ بده.

کاربرد web server چیست؟

تا الان بهتون توضیح دادم که وب سرور چی هست، ولی آیا میدونیم که چه کاربردی داره؟

همینطور که گفتم، وب سرور هم نرم افزار و هم سخت افزار هست که ما در ادامه کاربرد هاشون رو توضیح میدیم.

بخش سخت افزاری:

  • بخش سخت افزاری سرور امکان این رو میده که فایل های وبسایت های ساخته شده رو ذخیره کنه؛ مثل اسناد html، استایل شیت های CSS، تصویر ها، و فایل های جاوا اسکریپت.
  • این بخش میتونه به اینترنت متصل بشه تا بتونه فایل ها یا اطلاعات ذخیره شده رو بین دستگاه هایی که به شبکه متصل هستند انتقال بده.

بخش نرم افزاری:

  • بخش نرم افزاری وب سرور نحوه دسترسی کاربران به فایل های میزبانی شده رو کنترل میکنه.
  • امکان بارگذاری محتوای سایت در مرورگر ها توسط محتویات ذخیره شده در سرور.

وب سرور ها که خودشون یک نوعی اینترنت محسوب میشن، میتونند این قابلیت ها رو هم داشته باشند:

  • دریافت و ارسال ایمیل
  • دانلود درخواست ها برای FTP (پروتکل انتقال فایل)
  • ساخت و انتشار صفحات وب.

بیشتر وب سرور ها از برنامه نویسی سمت سرور رو پشتیبانی میکنن. این زبان های برنامه نویسی بر روی وب سرور، برای سفارشی سازی پاسخ ها به کار میرن.

بخش سخت افزاری سرور هم میتونه برای اجرای برنامه نویسی سمت سرور استفاده بشه و پروسه اسکریپت نویسی سمت سرور، از زبان های برنامه نویسی ASP، PHP و زبان های دیگه هم استفاده میکنن و حتی امکان ساخت اسناد html به صورت پویا رو هم میده.

وب سرور چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

وب سرور ها چگونه کار میکنند؟

کاربری که میخواد لینک یا URL رو باز کنه یا میخواد فایل رو دانلود بکنه، مرورگر این درخواست رو از طریق اینترنت ارسال میکنه به سرور http و این سرور درخواست رو میپذیره و از طریق سرور http درخواست رو پردازش میکنه. بعد از پردازش درخواست، سرور فایل های مربوط به درخواست ارسال شده رو به مرورگر ارسال میکنه و نتیجه به کاربر نشون داده میشه.

اگه آدرس URL در سرور موجود نباشه، سرور پیام خطا رو به مرورگر میفرسته و در نتیجه مرورگر پیام خطا رو به شما نشون میده.

وب سرور داینامیک و استاتیک چیست؟

وب سرور ها به دو نوع تقسیم میشن؛ استاتیک و داینامیک. محتوای استاتیک همان محتوا های ثابت هستن که به یک صورت نمایش داده میشن، یعنی وب سرور فایل های میزبانی شده رو بدون تغییرات و همانطور که هستن به مرور گر ارسال میکنه. وب سرور استاتیک، متشکل از یک کامپیوتر و به همراه یک نرم افزار http هست.

وب سرور داینامیک هم از کامپیوتر ها و نرم افزار های دیگه ای مثل پایگاه داده ها و سرور اپلیکیشن استفاده میکنه. این وب سرور میتونه داده ها رو قبل از اینکه به مرورگر ها ارسال کنه، بروز رسانی کنه و با پردازش درخواست، پایگاه داده محتوای مد نظر رو تولید بکنه. این ویژگی باعث افزایش انعطاف پذیری سرور داینامیک میشه، اما روند کار کردن اون رو پیچیده تر هم میکنه.

دیدگاه های این مقاله

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *